Aktuellt

Nu går det även att lägga order direkt här på hemsidan. Kontakta Emelie för inloggningsuppgifter. Ni når henne på info@charkett.se

Livsmedelsarbetare sökes

Vi söker personal för timanställning, eventuellt vikariat. Livsmedelserfarenhet önskvärd men vi utbildar även rätt person om intresse finns.

Rekrytering pågår löpande  – skicka in din ansökan redan idag.

Ansökningar mailas till info@charkett.se

Charkett 10 år 2019!

Från 20 till 70 miljoner kronor på tio år! Charkett AB har sedan bildandet, 2009, lyckats med bedriften att mer än tredubbla sin omsättning. Antalet anställda har ökat från elva till 23. Charkuteriföretagets framgångsrecept är inriktningen på offentliga upphandlingar och att i produktionen använda råvaror uteslutande från svenska köttproducenter. Idag är Charkett från Karlskrona leverantör till hela 31 kommuner och två landstingsregioner.

Charkett AB är en framgångssaga inom sydsvenskt näringsliv. Ur spillrorna från ett konkursföretag, LK Chark, skapades, efter en rekonstruktion, Charkett, som ägs av Göran Petersson från Halmstad.

– Den affärsmässiga utvecklingen har varit enastående och även lett till ett flertal investeringar som bland annat inneburit energibesparingar men också medfört att vi har kunnat höja kapaciteten i produktionen, förklarar Magnus Karlsson, vd och platschef på Charkett.

Satsningen på offentliga upphandlingar med kommuner och regioner har slagit väl ut. Inför jubileumsåret har Charkett avtal med mer än 30 kommuner i Skåne, Blekinge, Småland och Halland samt två landstingsregioner.

Det expansiva charkuteriföretaget prioriterar hög kvalitet och smakrika produkter inom kött och chark. De största segmenten är falukorv, wienerkorv, isterband, korv och skinka, tärnat kött och färs.

– Utvecklingen från 20 till 70 miljoner beror till stor del på att vi efter starten satsade på att använda enbart svenskt kött i alla våra produkter. Det var vi i det skedet tämligen ensamma om. Rätt investeringar som vissa energisparande åtgärder som värmepumpar, kylar och nya maskiner där det har behövts, har också bidragit till uppgången. I distributionen använder vi oss av miljöklassade fordon, säger Magnus Karlsson.

Charkett AB:s utveckling under tio år/omsättning MSKR:

2018 – 74,0

2017 – 65,6

2016 – 62,9

2015 – 53,2

2014 – 45,1

2013 – 42,8

2012 – 34,2

2011 – 27,9

2010 – 25,8

2009 – 20,8

Stort tack alla kunder, som gör det möjligt!

 

 

 

[Avklippt meddelande]  Visa hela meddelandet