Om oss

Charkett AB är charkuteriföretaget med det lilla extra och som prioriterar hög kvalitet, smakrika produkter och god service. Företagets säte ligger i Torskors industriområde strax utanför Karlskrona. Här tillverkas charkvaror på traditionellt vis efter hemliga recept. Köttråvarorna till våra produkter är 100 procent svenska och lokalt producerade av uppfödare i regionen. Miljö och god djurhållning värderas lika högt som högkvalitativa naturliga råvaror.

Charkett är ekologiskt certifierat och uppfyller de riktlinjer och alla högt ställda EU-krav som krävs för ansvarsfull livsmedelshantering och för att tillgodose kundens behov och önskemål. Charkuterifabriken har moderniserats i flera omgångar och dagens anläggning är av toppklass.

Charkett AB har idag 15 medarbetare, allt från charkmästare till chaufförer. Bolaget ägs av kompanjonerna Jörgen Fagerström och Göran Petersson, som efter en rekonstruktion nystartade företaget i februari 2009. Bolaget växer kontinuerligt och förutom förnyade kommunkontrakt, gör ett nytt samarbete med Höglandsprodukter att framtiden ser ljus ut.